Echipamente si consumabile necesare:

Aspiratoare profesionale

  1. Pregatirea zonei de aspirare
    Indepartati toate obstacolele din zona de aspirare. Asezati scaune deasupra meselor sau in afara drumului. Indepartati orice resturi mari care nu vor fi recuperate de aspirator sau care ar putea sa il infunde.
  2. Alegerea aspiratorului potrivit
    Fiecare situatie individuala va necesita un aspirator diferit care exceleaza in situatii diferite. Pentru zonele mari deschise, un aspirator cu suprafata larga poate fi cel mai potrivit. Pentru spatiile de birou cu o multime de obstacole si partitionari, un aspirator dorsal pot fi cel mai potrivit. Pentru zonele cu murdarie grea, precum par de animale, este recomandat sa folositi un aspirator vertical. Oricare ar fi sarcina dumneavoastra de curatare, este o idee buna sa cercetați zona inainte de a decide ce aspirator s-ar potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastra.
  3. Pregatirea aspiratorului
    Primul pas inainte de a incepe aspirarea ar trebui sa fie intotdeauna sa verificati filtrele și sacul de colectare. Daca sacul este aproape plin, ar trebui schimbat inainte de a incepe treaba. Un aspirator tipic cu un sac plin cu peste 50% poate pierde pana la 80% din performantele sale de aspirare. Daca exista filtre infundate, murdare sau rupte, acestea trebuie inlocuite imediat. Pentru a asigura o recuperare adecvata pe o suprafata mochetata, talpa ar trebui sa fie setata la o inaltime la care perii sa atinga doar varfurile fibrelor covorului. Majoritatea persoanelor stabilesc inaltimea talpii la cea mai mica setare, datorita perceptiei ca aceasta va patrunde intre fibrele covorului si va recupera mai mult. Acest lucru nu este valabil pentru performante optime, doriti ca perii talpii sa razuiasca doar partea superioara a fibrelor covorului. Conectati aspiratorul, porniti-l si asigurati-va ca nu există blocaje in furtunuri sau orice altceva care sa impiedice functionarea corespunzatoare. Daca exista, opriti unitatea, scoateti cablul de alimentare din priza si indepartati blocajul.
  4. Aspirarea zonelor carpetate
    Pentru inceput, este o idee buna sa derulati cablul de alimentare din spatele aspiratorului si sa mergeti mai departe din acel moment. Acest lucru va va feri de cablu in orice moment. Mocheta normala poate necesita pana la 3 sau 4 treceri cu un model vertical pentru a recupera toate resturile situate in fibrele covorului. Zonele cu trafic intens pot necesita pana la 7 treceri pentru aspirare completa. Cea mai eficienta recuperare va avea loc la aspirarea impotriva firelor de mocheta. Suprapunerea trecerilor succesive va creste cu siguranta recuperarea murdariei. Folositi ustensile si accesorii de tapiterie pentru a aspira cat mai aproape de plinte si in zone greu accesibile. In functie de volumul de trafic pietonal si de cantitatea de murdarie existenta, aspirarea ar trebui sa aiba loc in mod curent. O data sau de doua ori pe saptamana este adecvat pentru majoritatea aplicatiilor. Aspiratoarele dorsale pot fi o parte integranta a programului de curatare. Acestea pot fi utilizate impreuna cu dispozitivele verticale pentru a maximiza productivitatea. Acesti pasi pot fi necesari doar o data pe luna, in timp ce aspirarea tipica este necesara saptamanal. Utilizati accesoriile aspiratorului pentru a curata conductele aeriene, tastaturile computerului, ramele usilor, ramele pentru tablouri si tapiteria/mobilierul. Aspiratorul dorsal exceleaza in ceea ce priveste portabilitatea, facand curatarea aeriana foarte facila.
  5. Finalizarea
    Cand ati terminat aspirarea, toate filtrele si sacii ar trebui verificate din nou. Daca sacul este plin sau filtrele sunt murdare, acestea trebuie inlocuite. Toate obstacolele mutate la inceput ar trebui readuse la pozitiile lor initiale. Stergeti aspiratorul si cablul de alimentare. Infasurati intotdeauna cablul incepand din punctul in care iese din aspirator. Nu infasurati niciodata de la priza spre interior – acest lucru poate sa indoaie cablul si poate provoca daune.