Curatarea prin metoda injectie-extractie

Echipamente si consumabile necesare:

Aspiratoare profesionale cu spalare injectie-extractie

Detergenti pentru covoare si mochete

Echipamente de protectie

Aspiratoare de praf

 1. Pregatirea aspiratorului cu spalare injectie-extractie

  Amestecati detergentul de curatare a covorului conform instructiunilor de pe eticheta bidonului. O solutie excelenta de curatare a covoarelor este detergentul Evans Extract Pro. Umpleti rezervorul de solutie al extractorului cu cantitatea adecvata de substanta chimică si apa. Daca este o unitate neincalzita, este o idee buna sa va umpleti rezervorul de solutie cu apa fierbinte de la robinet. Daca utilizati o masina incalzita, acesta ar fi momentul sa porniti incalzitorul si sa circulati apa, astfel incat solutia sa fie la o temperatura optima atunci cand incepeti curatarea. Atasati toate furtunurile si accesoriile necesare. Turnati cativa mililitri de antispumant Evans Defoamer intr-un recipient si aspirati-l prin furtunul de vid. Acesta va acoperi toate suprafetele din furtunuri si rezervorul de recuperare, eliminand spuma pe masura ce samponul este recuperat. Alternativ, il puteti aspira cu furtunul de aspiratie sau in puteti introduce in compartimentul special destinat.
 2. Pregatirea zonei de curatare

  Puneti o pereche de acoperitori de pantofi de unica folosinta pentru a evita purtarea murdariei si resturilor in zona carpetata. Indepartati toate articolele de mobilier si alte obstacole din zona pe care o veti curata. Aspirati zona cu un aspirator puternic, precum aspiratorul Truvox VTVe, pentru a indeparta cat mai multa murdarie posibil inainte de extragere. Daca există pete, acestea vor trebui tratate cu un agent de indepartare a petelor adecvat, precum Evans Spot Light. Daca exista resturi de guma de mestecat, le puteti elimina produse speciale pentru indepartarea gumei, precum solutia Detak sau spray-ul Tapi Gum. Urmati ghidul de instructiuni pentru indepartarea petelor pentru fiecare tip posibil de pata. Asezati aspiratorul cu spalare injectie-extractie intr-o pozitie indepartata, adesea intr-un colt spre intrarea in camera. Conectati-l la reteaua electrica.
 3. Curatarea mochetei

  Daca zona este extrem de murdara, veti dori sa faceti o pre-pulverizare a intregii zone pentru a permite substantelor chimice sa inmoaie si sa elibereze murdaria de fibrele covorului. Acest lucru poate fi realizat cu un pulverizator. Daca zona nu este extrem de murdara, va puteti apuca direct de injectie-extractie. Incepeti din punctul cel mai indepartat de intrarea in camera. Daca utilizati un extractor autonom, cum ar fi Truvox Hydromist Compact, veti incepe in acelaai colt, dar veti trage echipamentul in timp ce mergeti inapoi. Activati intrerupatoarele pentru pompa, aspirator si perie. Pe masura ce comutatorul este apasat, solutia va fi pulverizata pe suprafata mochetata si peria se va roti. Deci, pe masura ce incepeti sa mergeti inapoi, veti apasa butonul si masina va pulveriza o solutie. Peria va veni peste acea zona si va curata covorul, iar apoi aspiratorul va aspira solutia. Cand terminati prima trecere, asigurati-va ca opriti pulverizarea cu cativa centimetri inainte de sfarsitul drumului. Treceti peste acea zona cu aspiratorul pentru a va asigura ca toata solutia este recuperata. Inclinati masina inapoi si mergeti inainte pentru a incepe urmatoarea trecere. Suprapuneti cativa centimetri pentru a asigura o acoperire adecvata. Folositi exact aceleasi proceduri doar cu un rezervor de apa curata pentru a clati covorul si a indepărta cat mai mult din sampon posibil. Ganditi-va la acest ultim pas ca la o clatire, similar cu ceea ce se intampla atunci cand spalati rufe in masina de spalat.
 4. Uscarea suprafetelor curatate

  Configurati mai multe uscatoare de covoare, cum ar fi suflanta de aer Truvox Air Mover, care sufla in mai multe directii diferite. Acest lucru va va ajuta sa suflati cat mai mult aer posibil pe covorul umed pentru a-l usca cat mai repede posibil. Dacă porniti aerul conditionat, caldura sau ventilatoarele de circulatie in zona sau in cladire, veti contribui, de asemenea, la accelerarea timpului de uscare.
 5. Finalizarea curateniei

  Majoritatea aspiratoarelor cu injectie-extractie vor avea fie o supapa de evacuare, fie un furtun de evacuare. O supapa de evacuare poate fi eliberata in toaleta, galeata, scurgere in podea sau chiuveta. Daca mai exista o solutie curata in rezervorul de solutie, pur si simplu luati furtunul si aspirati restul solutiei curate. Apoi goliti din nou rezervorul de recuperare. Spalati si curatati ambele rezervoare cat mai bine posibil. Lasati capacele rezervorului deschise pentru a permite rezervoarelor sa se aeriseasca si sa se dezodorizeze.