Tehnologia curățării, deși destul de sofisticată astăzi în comparație cu vremurile trecute, se bazează pe unele cunoștințe de bază care au rămas neschimbate de-a lungul a sute de ani.

Când cineva se gândește la ceea ce este prezentat aici, este aparent atât de simplu încât majoritatea va pierde ideea – deși toți am folosit ceea ce va fi prezentat in repetate randuri.

Pentru a analiza pașii corespunzători în curățarea oricărui lucru, trebuie mai întâi să identificați problema, apoi să selectați echipamentele, produsele și instrumentele de curățare adecvate pentru a face treaba. Atunci înțelegerea modului de utilizare corectă a acestor produse devine un element esențial al unei lucrări de curățare de succes.

Este important să știm cum și de ce funcționează anumite produse și de ce, atunci când se adaugă un pas, funcționează mai bine sau, atunci când un pas este omis, nu reușesc să facă treaba.

Informațiile prezentate aici sunt destinate să vă ofere informații care vă vor face mai buni decât concurentul dumneavoastra și vă vor permite să oferiți servicii reale clienților dumneavoastra, atât clienți activi, cât și potențiali.

Pentru a crește eficiența curățării oricărui produs chimic de curățare, se poate utiliza ceea ce este cunoscut sub numele de „Cei trei T din curatenie”.

Primul „T” este pentru Timp.

Dacă un compus de curățare este lăsat să rămână pe suprafață mai mult timp, eficiența de curățare a produsului este îmbunătățită. De aceea, pe suprafețele verticale, un produs spumant este mai bun decât un lichid pur. Spuma tinde să rămână mai mult timp pe suprafață, crescând astfel eficiența curățării.

Al doilea „T” este pentru Temperatură.

Atunci când apa fierbinte este utilizată într-un aspirator tip injectie-extractie sau când apa fierbinte este combinată cu spălarea la presiune ridicată sau „curățarea cu abur”, produsul are o performanță mai bună.

Al treilea „T” este pentru Turbulență sau agitație.

Te-ai întrebat vreodată de ce se folosește un pad negru sau maro cu un decapant pentru a îndepărta finisajul podelei? V-ați spălat vreodată mașina folosind o cârpă sau un burete? Ați adăugat turbulențe care fac ca mașina să fie mai curată mai repede. Când se realizează spălarea mâinilor, cei trei „T” sunt pusi în funcțiune și multe alte proceduri de curățare folosesc cei trei „T” din curatenie.

Pe măsură ce deveniți mai informati și mai profesioniști, veți găsi multe modalități de a pune în aplicare aceste cunoștințe.