1. PATA DE KETCHUP

Nu ar fi vara fara cateva petreceri in aer liber care sa servească fripturi si hamburgeri. Si ce merge mai bine la un burger decat o doza sanatoasa de ketchup?! Nu este nevoie de mult pentru ca o parte din ea sa stropeasca partea din fata a unei camasi albe noi.

Cum sa scapi de pata:

 1. Indepartati cat mai mult din excesul de ketchup si apoi tamponati usor cu un prosop umed
 2. Clatiti zona patata cu apa rece
 3. Aplicati o cantitate mica de detergent, cum ar fi detergentul pentru rufe Kiehl Arenas Compact, pe zona colorata si frecati usor pentru a slabi particulele de pete din tesatura
 4. Clatiti cu apa rece
 5. Daca pata nu mai este vizibila, spalati camasa ca de obicei. Daca pata este incă vizibila, repetati pasii 3 si 4 pana la disparitie, apoi spalati ca de obicei.

2. PATA DE FRUCTE

pata de fructe

Capsuni, zmeura, afine, cirese... Fructele proaspete consumate imediat sunt una dintre cele mai bune parti ale verii. Incercarea de a scoate acele pete de suc de fructe trebuie sa fie una dintre cele mai dificile. Sunt renumite pentru colorarea hainelor si a pielii cu colorantii lor naturali.

Cum sa scapi de pata:

 1. Udati pata cat de curand posibil
 2. Puneti tesatura patata peste o chiuveta sau o galeata si clatiti cu apa clocotita
 3. Daca pata nu este indepartata, utilizati un detergent pentru pete (cum ar fi Evans Spot Light), lasati sa stea cateva minute, apoi clatiti. Repetati pana cand pata este complet indepartata.
 4. Spalati imbracamintea ca de obicei.

 

3. PATA DE IARBĂ

pete de iarba

Copiii stau acasa pe durata vacantei de vara si ai nevoie ca ei sa-si consume o parte din energia in exces. Cateva jocuri in curtea din spatele casei sau in parc cu copiii din cartier vor rezolva aceasta problema. La sfarsitul zilei aveti copii obositi, dar si o gramada de haine patate de iarba.

Cum sa scapi de pata:

 1. Acoperiti petele cu un detergent sau un agent de indepartare a petelor (puteti incerca produsul nostru Evans Spot Light) si frecati in zona patata
 2. Lasati sa stea 5-10 minute
 3. Spalati imbracamintea cu detergent.

4. PATA DE LA PROTECȚIA SOLARĂ

Daca iesiti la soare, mai ales vara (cand este probabil sa aveti mai multa piele expusa), protectia solara este esentiala. Deoarece majoritatea oamenilor poarta cel putin un articol de imbracaminte vara, este probabil ca o parte din acea crema de protectie solara sa ajunga pe hainele tale.

Cum sa scapi de pata:

 1. Cand imbracamintea este uscata, presarati zona patata cu bicarbonat de sodiu, lasati-l sa actioneze cel putin 30 de minute, apoi indepartati tot bicarbonatul de sodiu.
 2. Tamponati zona patata cu un detergent lichid de vase (precum Evans Kind) si lasati sa stea timp de 5 minute
 3. Amestecati putin detergent lichid de rufe intr-un vas de apa fierbinte si inmuiati hainele timp de cel putin o ora
 4. Clatiti hainele cu apa fierbinte si spalati-le ca de obicei.

5. PATA DE ÎNGHEȚATĂ

Ce modalitate mai buna de a va racori intr-o zi fierbinte de vara decat sa va rasfatati cu ocazionalul cornet de inghetata. Problema este ca, cu cat ziua este mai fierbinte, cu atat mai repede se topeste inghetata… adesea picurand pe partea din fata a camasii.

Cum sa scapi de pata:

 1. Indepartati cu grija toate resturile de inghetata
 2. Tamponati zona patata cu apa rece
 3. Tratati zona patata cu un detergent pentru pete (puteti incerca Evans Spot Light) si lasati sa stea pentru aproximativ 30 minute
 4. Spalati imbracamintea ca de obicei.

Dacă mai ai întrebări, discută direct cu un specialist Hygiero despre proiectul tău de curățenie.

Telefon:  0748 023 642

E-mail: hello@hygiero.ro