Echipamente profesionale de curatenie

Cele 4 tipuri de aspiratoare profesionale din oferta Hygiero

Cum alegeti un aspirator profesional? Sunt foarte multe elemente de care trebuie sa tineti cont , criterii ce tin atat de performantele echipamentului cat si de specificitatea locatiei unde va fi utilizat. Din acest motiv ne-am gandit sa va ajutam in procesul de alegere, prin prezentarea mai detaliata a gamei oferite de noi.

Sa faci curatenie intr-un sediul de firma, un hotel sau o sala de evenimente este foarte diferit de acelasi proces realizat intr-o casa, fie ea si vila cu 2 etaje. Este nevoie de echipamente mai robuste, cabluri si prelungitoare rezistente la uzura, filtre HEPA, consumabile si detergenti specifici  si desigur, performanta ridicata.

Aspiratoarele profesionale sunt realizate din materiale foarte rezistente, sunt silentioase si au o productivitate mult mai mare decat a celor de uz casnic. Mai mult, achizitia lor de la un importator unic cum suntem noi, va ofera acces rapid la preturi preferentiale, servicii de garantie dar si  postgarantie.

1. Aspiratoarele cu injectie-extractie

Ce inseamna acest proces de injectie/extractie?  Este o metoda de curatare in profunzime, pe intreaga lungime a fibrelor covorului sau tesaturii. Intai, prin procesul de injectie, se introduce in fibra covorului/mochetei un detergent profesional dedicat, diluat in apa calda. La pasul urmator, prin extractie, se aspira detergentul injectat anterior odata cu murdaria angrenata.

Aceasta procedura poate fi aplicata intregii pardoseli acoperite cu fibra textila sau, la nevoie, doar pe zonele supuse unui trafic si stres intens. In ambele cazuri este un mare serviciu adus zonei tratate, eliminandu-se murdaria din profunzimea fibrelor. Nu mai mentionam ca dupa o astfel de procedura, se schimba in totalitate calitatea aerului si mirosul din incapere.

Multe din modelele de astfel de echipamente sunt pretabile si in service-urile auto, mai ales a celor ce ofera serviciul de detailing. Acolo sunt utilizate pentru curatarea profunda a tapiteriilor auto, dar si a podelelor mochetate sau peretilor si tavanelor din habitaclu.

Modelul Truvox Hydromist Lite, de exemplu, este atat de accesibil si de usor de manevrat incat poate fi achizitionat chiar si de mici intreprinzatori care isi doresc un start-up pentru curatat covoare, mochete si interioare de masini la domiciliul cientului.

2. Aspiratoarele profesionale de praf

Acestea, la randul lor pot fi de mare capacitate, destinate spatiilor mari, sau dimpotriva, mici si usor de manevrat pentru curatenia din spatiile greu accesibile.

Modelele destinate spatiilor mari, sunt prevazute cu doua turbine si o cale de curatare de 70 cm, ce ofera o acoperire de 2,5 ori mai mare comparativ cu un aspirator tipic sau vertical. Puterea lor de productivitate mare (pana la 743 m2/ora) face posibila curatenia in spatii foarte mari, intr-un timp foarte redus. Mai mult decat atat, ele sunt dotate cu o perie cilindrica si un batator. Acestea permit extragerea celor mai mici particule de mizerie, de pana la 0,3 microni de pe suprafete foarte mari. Tot ele permit elminarea si a firelor de par de animal, atat  de greu de indepartat cu aspiratoarele obisnuite.

Aceste modele sunt ideale pentru aeroporturi, sali de evenimente, biserici, hoteluri, centre sportive si de conferinte, magazine si alte spatii mari.

Din gama prezenta pe www.Hygiero.ro va recomandam modelul Truvox Valet Wide Area (imaginile de mai jos), magnific pentru asemenea operatiuni.

                                                 vedere laterala aspirator profesional praf spatii mari doua turbine  aspirator pentru suprafete mari manevrat de o persoana in holul unui hotel

La polul opus, Modeul Truvox Valet Backpack II  este foarte util in spatiile greu accesibile, pe scarile acoperite cu  mocheta sau in spatiile cu manevrabilitate redusa. El este usor de transportat in spatele operatorului, nu face zgomot, iar bratul telescopic ii permite accesarea celor mai greu accesibile zone.

3. Aspiratoarele profesionale de praf si lichid

Acestea executa, asa cum reiese si din denumirea lor, atat operatiuni uscate cat si umede. Sunt perfecte pentru eficientizarea cheltuielilor si maximizarea rezultatelor in spatiile mari, ce necesita curatenie profesionala.

Ele aspira suprafetele medii spre mari cu o viteza si eficienta de aproape trei ori mai mare decat metodele conventionale de aspirare a lichidelor si prafului. Pentru efectuarea unor astfel de operatiuni, aceste modele vin echipate cu doua seturi de accesorii.

Fluxul de aer vacumat produce o aspiratie extraordinara pentru recuperarea eficienta a solutiilor de curatare, a scurgerilor sau chiar a inundatiilor. Sistemul special dotat cu un filtru dublu garanteaza protectia motorului. Acest sistem este realizat din materialele robuste, foarte rezistente la substante chimice si contribuie la o durata de viata semnificativ prelungita a echipamentelor.

Testele si aprobarile cuprinzatoare CE/CB/ÖVE/SEV/CSA asigura munca in siguranta pentru operatorii dumneavoastra, iar zgomotul redus la mai putin de 70 de decibeli asigura si confortul acestora.

Cele 3 branduri de aspiratoare din portofoliul Hygiero.ro sunt realizate de firme de renume din Europa (Marea Britanie, Elvetia si Germania), iar testarea si imbunatatirea continua a performantelor le scot cu mult in evidenta in comparatie cu cele ale concurentei.

4. Aspiratoarele profesionale verticale

De ce ar exista in zona profesionala de curatene aspiratoare verticale? Nu sunt prea mici? Nu sunt prea fragile? Raspunsul e foarte simplu: depinde! Rolul unui aspirator vertical nu este de a aspira o sala de conferinte. El trebuie sa poata fi utilizat in interventii rapide, sa fie usor manevrabil. Ulterior este important sa poata fi depozitat rapid, intr-un spatiu ferit de privirea vizitatorilor dar totusi la indemana. Desigur, cercetatorii din industrie au imbunatatit continuu performantele acestora, ajutandu-le sa-si atinga maximul de potential in conditiile dimensiunilor impuse de operatiunile carora le este dedicat.

Dintre toate modelele pe care le oferim, am ales sa detaliem mai mult modelul Truvox Battery Upright II.

Nou si imbunatatit de curand, Valet Battery Upright II este primul aspirator vertical comercial cu baterie de pe piata din Marea Britanie. Acesta dispune acum de un sistem de schimbare rapida a bateriei, aspect deosebit de important in eficientizarea operatiunilor.

Este un aspirator destinat operatiunilor uscate, ideal pentru curatenia din  timpul zilei in casele de batrani, birouri si unitati de invatamant. In general acolo unde curentul electric nu este usor accesibil sau utilizarea masinilor cu cablu prezinta un risc mai ridicat.

Iata doar cateva din avantajele imbatabile ale acestui produs:

  • Are un sistem de schimbare rapida a bateriei litiu-Ion ce ofera 50 de minute de functionare.
  • Indicatorul de nivel al bateriei semnalizeaza momentul in care bateria trebuie reincarcata.
  • Filtrul HEPA este inclus.
  • Cantareste doar 5 kg si include un maner de transport convenabil pentru transport usor.
  • Are o duza cu auto-reglare ce permite periei sa pluteasca uniform pe toate suprafetele de pardoseala, nemaifiind necesare ajustari manuale.
  • Functia de curatare a marginilor ofera o curatare imbunatatita in apropierea peretilor si a mobilierului stationar.
  • Are montata o racleta ce imbunatateste rezultatele in cazul curatarii podelelor dure.
  • Pentru accesul sub paturi sau mese, acest aspirator poate fi efectiv aseazat orizontal pe podea.
  • Este un produs premiat la categoria Curatare covoare din cadrul Cleaning Show 2017 Innovation Awards.

In concluzie

Speram ca acest articol sa va fi ajutat in intelegerea tipului de aspirator de care aveti nevoie si nu uitati ca specilistii nostri va stau la dispozitie cu si mai multe raspunsuri concrete. Un aspirator profesional este o investitie serioasa, iar alegerea lui trebuie tratata cu cea mai mare seriozitate.