Smart Cleaning

Detergenți pardoseli profesionali pe înțelesul tuturor

masina de curat cu detergenti pardoseli profesionali

Ce trebuie sa urmariti cand alegeti detergenti pardoseli profesionali?

Aspecte generale

1. Tipul și gradul de murdărie al pardoselii – un detergent profesional trebuie să fie potrivit tipului de pardoseală pe care îl folosiți și de nivelul de murdărie al acesteia. De exemplu, un detergent profesional pentru pardoseli din gresie sau porțelan nu va fi eficient pe pardoseli din lemn sau linoleum.

2. Volumul de curățare – verificați gradul de diluție al produsului. Desi detergentii profesionali sunt concentrati,  vă recomandăm să alegeți un detergent profesional care are un raport de dilutie produs/apa cat mai mic. În acest mod veți curăța o suprafață mai mare, în răstimp scurt de timp si la un cost optim.

3. Proprietățile protectoare – detergentul profesional trebuie să conțină ingrediente care să întărească și să protejeze pardoseala, fără a afecta luciul natural al acesteia. Verificați eticheta pentru a vedea dacă este compatibil cu pardoseala. Există anumite tipuri de detergent care sunt mai potrivite pentru anumite tipuri de pardoseli, cum ar fi parchet, piatră naturală, gresie etc. 

4. Eficiența și eficacitatea – înainte de a cumpăra un detergent profesional, asigurațivă că acesta are proprietăți de curățare și îndepărtare a murdăriei deosebit de eficiente și de eficace. Puteți opta pentru detergenți simpli sau detergenți dezinfectanți, cu mențunea că cei din urmă, curăță și desinfectează în același timp. Un detergent simplu doar îndepărtează murdăria.

5. Țineți cont de echipamentul/ustensilele cu care veți efectua curățarea pardoselii. Unii detergenți sunt specifici mașinilor de curățare automată, alții sunt specifici curățării cu mopul.

Subtitle text example

Care sunt principalele categorii de detergenti pardoseli profesional?

exemplu

Detergent degresant pentru pardoseli Ecolab Regain 5 litri

215.00 lei TVA inclus
Detergent degresant pentru pardoseli Ecolab Regain 5 litri, pentru pardoselile din bucatarii, care are la baza un amestec cu spumare usoara de alcalini, agent pentru suspensia murdariei fara fosfati si solventi. Regain indeparteaza grasimea si murdaria persistenta de pe pardoselile din bucatarii si din zonele de procesare a alimentelor. Regain indeparteaza murdaria organica cum ar fi: uleiurile, grasimea si proteinele. Contine parfum si coloranti.

Detergenti pardoseli profesionali fara miros

Exista detergenti pentru pardoseli profesionali care nu au miros sau au un miros minimal. Acestia sunt cunoscuti ca fiind detergenti “hipoalergenici” sau “fara miros”, si sunt creati pentru a fi mai prietenosi cu mediul si cu persoanele care au probleme de sensibilitate la mirosuri.

Acestia sunt ideali pentru spatii precum spitale, scoli, gradinite si alte locatii unde se doreste o atmosfera cat mai putin parfumata. Ei sunt la fel de eficienti ca si detergentii cu miros, curatand si protejand pardoselile, dar fara a lasa un miros persistent.

Poate cel mai important domeniu in care sunt necesari este cel alimentar, pentru spatii destinate prelucrarii alimentelor. In acele spatii este chiar interzasa utilzarea celor parfumati, folosirea acestora putand imprima parfumul lor alimentelor.

În magazinul nostru ii veti gasi sub forma de solutii concentrate, disponibili in diferite capacitati, de 1l, 5l sau 10l. Ei pot fi utilizati cu ajutorul unui mop sau a unei masini profesionale de spalat pardoseli, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Detergenti pardoseli parfumati

Exista detergenti pentru pardoseli profesionali care sunt prfumati. Acestia sunt creati pentru a lasa o aroma proaspata si placuta dupa curatare. Mirosul poate fi de diferite tipuri cum ar fi citrice, flori, fructe sau altele.

Acestia sunt ideali pentru spatii precum hoteluri, mall-uri, birouri, sali de baie si alte locatii unde se doreste ca spatiul sa aiba o aroma proaspata si placuta. Ei sunt la fel de eficienti ca si detergentii fara miros, curatand si protejand pardoselile, dar lasand un miros persistent dupa curatare.

In cazul utilizarii acestora, este important sa se ia in considerare alergiile sau sensibilitatile persoanelor care vor intra in contact cu detergentul parfumat, si sa se aleaga un miros care nu le va deranja sau le va provoca probleme.

Detergenti pardoseli cu ph neutru

Detergentii pentru pardoseli cu pH neutru sunt solutii de curatare care au un pH egal cu 7, ceea ce inseamna ca sunt nici acizi nici bazici. Acest lucru este important deoarece un pH prea acid sau prea alcalin poate afecta si deteriora pardoselile.

Acesti detergenti  sunt creati pentru a fi utilizati pe o varietate de tipuri de pardoseli, inclusiv gresie, marmura, piatra naturala si altele, fara a le deteriora sau a le face sa devina matuite. Ei sunt eficienti in eliminarea petelor, a grasimii si a altor contaminanti, lasand pardoselile curate si stralucitoare.

Este important sa se verifice si sa se respecte dozele recomandate de producator pentru a se evita deteriorarea pardoselilor, si sa se testeze inainte pe o zona mica pentru a se asigura ca nu exista reactii adverse.

exemplu

Detergent parfumat pentru pardoseli Evans High Class 5 litri

65.00 lei TVA inclus
Detergent neutru parfumat pentru pardoseli Evans High Class pentru intretinerea suprafetelor dure, special pentru curatarea si intretinerea suprafetelor tratate cu polish.

Detergenti pardoseli dezinfectanti

Detergentii pentru pardoseli dezinfectanti sunt solutii de curatare special create pentru a ucide germenii si microorganismele daunatoare, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile. Acestia sunt utilizati in special in locatii unde este necesar sa se mentina un nivel ridicat de igiena si sa se previn raspandirea infectiilor, cum ar fi spitale, gradinite, scoli sau alte institutii de ingrijire.

Acesti detergenti pentru pardoseli dezinfectanti sunt formulati cu substante chimice care au proprietati dezinfectante si fungicide, cum ar fi clorul, peroxidul de hidrogen sau altele. Ei sunt eficienti in eliminarea germenilor si microorganismelor daunatoare de pe pardoseli, lasandu-le curate si igienice.

Este important sa se respecte dozele si timpii de actiune recomandate de producator pentru a se obtine cele mai bune rezultate si sa se evite deteriorarea pardoselilor sau expunerea la substante chimice periculoase. Este recomandat sa se verifice si sa se respecte regulile si standardele de igiena si sanatate specificate de autoritatile sanitare pentru a se asigura siguranta si eficacitatea acestor detergenti.

Daca aveti nevoie de mai multe detalii, apelati cu incredere la consultantii nostri. Veti primi atat documentatii tehnice cat si recomandari privind alegerea potrivita locatiei dvs.