Ustensile de spalat geamuri profesionale

Curatarea geamurilor cu ustensile profesionale

La fel ca in cazul oricarui alt tip de curatare a suprafetelor, cunoasterea modului de curatare corecta a ferestrelor poate economisi timp si produse pentru curatare. Curatarea ferestrelor poate suna simplu, dar uneori, dupa curatare, pot ramane urme de murdarie.

Majoritatea geamurilor sunt expuse intemperiilor naturii si prafului din atmosfera, motiv pentru care se murdaresc usor si trebuie curatate ocazional. Secretul pentru curatarea fara urme a ferestrelor, atat la interior, cat si la exterior, nu consta doar in utilizarea anumitor produse de curatare, ci si in tehnica utilizata pentru a sterge suprafetele vitrate.

 Totodata, spalarea corecta a acestora este influentata si de vremea de afara. Daca afara este foarte cald si razele soarelui se reflecta direct in geam, solutia de curatare se va usca rapid, lucru care poate conduce la aparitia petelor. Asadar, este indicata curatarea geamurilor in zilele innorate, sau chiar la lasarea serii. In plus, curatarea ferestrelor intr-o zi calduroasa poate fi foarte neplacuta.

Burete – se recomanda utilizarea unui burete, pentru a umezi cu apa si sapun murdaria si inlaturarea prafului de pe sticla, marginile si pervazul ferestrei.

Galeata – este recomandata utilizarea unei galeti dreptunghiulare care sa fie suficient de incapatoare, pentru a se potrivi cu spalatorul pentru geamuri, sau cu racleta.

Spalator geamuri - este un instrument excelent care usureaza munca si care ajunge cu usurinta in fiecare colt al ferestrei, iar atunci cand este utilizat corect, indeparteaza solutiile de pe suprafata sticlei, lasand o reflexie perfect uniforma. Daca trebuie curatate ferestre inalte, se pot utiliza stergatoare de geamuri cu prelungitor telescopic. 

Racleta geamuri - dimensiunile racletelor pot fi cuprinse intre 10cm si 60cm, de preferat fiind cele cu lungimea de 35cm. Racletele pot fi asamblate din trei bucati: manerul, canalul si bucata de cauciuc sustinuta de canal. Manerele pot fi fixe sau pivotante, iar cele pivotante asigura o mai buna mobilitate in timpul utilizarii racletei.

Spaclu metalic pentru geamuri – acest instrument este utilizat pentru razuirea suprafetelor de sticla  cu depuneri dificile, fiind dotat cu lama metalica retractabila. Lama poate fi inlocuita cu usurinta. Spaclul metalic este recomandat pentru curatarea geamurilor, sau a oricarei alte suprafete vitrate care necesita o curatare minutioasa. Spaclul nu zgarie suprafetele si curata instant murdaria, vopseaua, sau alte impuritati, datorita lamei care este foarte ascutita.

Lavete geamuri – sunt recomandate lavetele din microfibra, pentru ca nu lasa urme de scame si asigura o buna absorbtie a apei. Ziarele nu sunt recomandate, deoarece contin substante chimice care pot zgaria sticla si pot lasa urme de cerneala.

Kit-uri profesionale pentru spalat geamurile

Set de ustensile pentru geamuri – un astfel de set de ustensile pentru curatarea geamurilor este echipat cu toate accesoriile si ustensilele necesare unei curatenii eficiente a geamurilor intr-un mod profesionist si poate include: raclete de 25, 35, 45cm, spaclu metalic pentru geamuri, spalator abraziv, suport + husa, rezerva de cauciuc, razuitor + lame, maner telescopic, lavete textile, lavete din microfibra, detergent profesional pentru curatare geamuri.

In prezent, gasiti pe site-ul nostru cateva variante de astfel de seturi de la Unger, mai simple sau mai complexe, functie de necesitati si buget.

Cu ajutorul acestora si respectand instructiunile de utilizare ale producatorului veti putea obtine rezultate impecabile.

Detergenti si solutii profesionale pentru curatare geamuri

Pentru curatarea rapida si eficienta a ferestrelor sunt recomandate solutii, sau detergenti pentru curatarea geamurilor si a suprafetelor vitrate, lichide concentrate, sau care se folosesc nediluate, special concepute pentru utilizare universala, dar si detergenti profesionali cu o putere ridicata de indepartare a mizeriei, potriviti pentru curatarea suprafetelor vitrate foarte murdare, dupa renovari ample.

Detergentii profesionali pentru geamuri si suprafete vitrate sunt detergenti cu formula speciala care nu ataca sticla si care lasa dupa curatare o suprafata perfect lucioasa. Ei pot fi folositi cu succes atat de firme de curatenie specializate, cat si de persoanele fizice in activitati de curatenie si renovare a locuintei, atat in cazul unei utilizari manuale, cat si prin intermediul unui robot de curatat geamurile, folosind o formula diluata corespunzator conform instructiunilor de utilizare.

Detergentul si solutiile profesionale potrivite descompun grasimea si murdaria si ajuta stergatorul de geamuri sa alunece fara a lasa urme de reziduuri. Detergentii profesionali pot fi substante cu combinatii de alcool si surfactanti, sau pe baza de amoniac. Se recomanda ca galeata utilizata pentru curatarea geamurilor sa se umple cu apa rece aproximativ pe jumatate, apoi sa se adauge o cantitate adecvata de detergent (conform instructiunilor d epe ambalaj), sau detergentul se poate aplica direct pe laveta. Nu este indicat a se folosi apa fierbinte, sau otet, deoarece se pot evapora rapid si astfel pot ramane urme pe sticla. Deasemenea, nu este recomandata folosirea detergentilor de curatare abrazivi. Detergentii abrazivi de curatare, sau uneltele cu suprafete abrazive nu trebuie utilizate pentru curatarea ferestrelor, deoarece pot zgaria sticla.

Detergent pentru geamuri Ecolab Maxx 2 Brial 5 litri

160.00 lei TVA inclus
Detergent pentru geamuri Ecolab Maxx 2 Brial 5 litri, potrivit pentru birouri, cladiri publice, spitale, scoli etc.

Detergent pentru geamuri si inox Evans Clear 5 litri

74.00 lei TVA inclus
Detergent pe baza de alcool pentru curatarea geamurilor si a inoxului Evans Clear. Potrivit pentru suprafete dure precum: crom, plastic, monitoare, ceramica si portelan.

Detergent pentru geamuri si oglinzi Stardrops The Pink Stuff 750 ml

20.00 lei TVA inclus
Detergent pentru geamuri si oglinzi Stardrops The Pink Stuff 750 ml cu otet de trandafir este plin de parfumul proaspat si fructat al lui Pink Stuff. Acest produs impresionant de curatat geamuri indeparteaza grasimea si murdaria de pe geamuri, oglinzi si alte suprafete de sticla.

Gel profesional pentru curatat geamuri Unger 500 ml

55.00 lei TVA inclus
Gel profesional pentru curatat geamuri Unger 500 ml, se aplica direct pe spalator, fara a fi nevoie sa se dilueze.

Alte informatii utile

Inainte de curatare, geamurile se pot sterge de praf folosind lavete uscate care sa elimine murdaria din locurile inaccesibile, scopul fiind acela de a usura procesul de curatenie, fiindca o pregatire corecta asigura eficienta curateniei.

Spalatorul pentru geamuri se va misca intr-un singur sens, pentru a nu dispersa murdaria, dar si pentru a evita zgarierea geamului, in cazul in care pe acesta exista reziduuri abrazive.

Nu se recomanda aplicarea solutiilor de curatare pe intreaga suprafata a geamurilor, ci curatarea ferestrelor pe sectiuni, pentru a se evita uscarea detergentului inainte de a fi indepartat, pana se ajunge la ultima sectiune.

Curatarea geamului se va face pornind din unul dintre colturile de sus si va continua in aceeasi linie in jos pe fereastra, apoi cu miscari repetate pe intreaga inaltime, asigurandu-se miscarea pana la margini.

Marginile ferestrelor se vor sterge cu prosoape, sau lavete, dar nu cu cele utilizate la curatarea sticlei.