Noutati

Fimap – proiect pentru reducerea impactului asupra mediului

fimap-hygiero.ro

Pentru protejarea mediului inconjurator, FIMAP a ales să dezvolte un proiect al cărui scop principal este reducerea deșeurilor în toate fazele care implică produsul.

Printr-o revoluție completă a metodelor de curățare “convenționale”, FIMAP se concentreaza asupra inovației în proiectarea și fabricarea echipamentelor profesionale de curățare  eficiente, ceea ce presupune, de asemenea, o valoare adăugată ridicată și reduce drastic costurile in procesul de curățare.

Îndeplinirea acestui proiect a dus la crearea de produse de înaltă competitivitate cu impact redus asupra mediului, datorită aplicării tehnologiilor inovatoare.

În scopul reducerii consumului de energie al aspiratoarelor , Comisia Europeană a stabilit cerințe specifice de proiectare ecologică, descrise de Regulamentul Comisiei 666/2013. Conform regulamentului, aspiratoarele trebuie să fie supuse unei diminuări, împărțite în două faze: începând cu 1 septembrie 2014, puterea nominală de intrare trebuie să fie mai mică de 1600 W, iar consumul anual de energie trebuie să fie mai mic de 62,0 kWh. În timp ce, începând cu 1 septembrie 2017, puterea nominală de intrare trebuie să fie mai mică de 900 W, iar consumul anual de energie trebuie să fie mai mic de 43,0 kWh.

Aceste rezultate trebuie evidențiate printr-o etichetă care să ofere consumatorului o imagine de ansamblu imediată a caracteristicilor produsului, cu date precise și comparabile (Regulamentul nr. 665/2013 al Comisiei Europene).

Noua etichetă energetică europeană asigură o transparență deplină privind informațiile privind consumul, performanțele de curățare și nivelul de zgomot, ajutând consumatorul să aleagă cea mai bună soluție pentru igienă și mediu.

Gama de aspiratoare Fimap respectă standardele de eficiență cerute de Comisia Europeană, în vigoare de la 1 septembrie 2014. Efortul constant al companiei pentru dezvoltarea de produse durabile și eficiente a dus la producția de aspiratoare inovatoare care oferă performanțe ridicate, consumuri reduse și reducerea impactului asupra mediului.