Curatarea cu masina universala monodisc

Echipamente si consumabile necesare:

Masini universale monodisc

Aspiratoare profesionale cu spalare injectie-extractie

Detergenti pentru covoare si mochete

Echipamente de protectie

Aspiratoare de praf

 1. Pregatirea masinii monodisc

  Daca veti folosi o masina monodisc pentru a curata mocheta, va trebui sa atasati discul de tractiune la ansamblul care a venit cu masina monodisc. Inclinati masina in spate, astfel incat sa se sprijine de maner si atasati discul de tractiune la ambreiajul de pe partea inferioara a masinii. Daca folositi o perie, va trebui sa urmati aceleasi proceduri.

  In functie de ceea ce veti folosi pentru fiecare lucrare anume, va trebui sa aplecati masina in spate si fie sa atasati peria, fie discul de tractiune la unitatea din partea de jos a echipamentului.
 2. Pregatirea zonei de curatare

  Majoritatea zonelor carpetate pot fi spalate cu o masina monodisc. Zonele cu trafic intens sunt un bun exemplu de zone care in mod obisnuit vor trebui spalate. Covoarele extrem de murdare se vor curata folosind metoda injectie-extractie.
  Indepartati toate articolele de mobilier si alte obstacole care ar putea fi deteriorate sau care va pot impiedica in timpul spalarii. Folositi un aspirator puternic, precum Truvox VTVe, pentru a curata cat mai mult din resturile si murdaria de pe suprafata covorului.
  Luati detergentul ales pentru spalare – recomandarea noastra este detergentul parfumat CS8 Carpet Shampoo – si amestecati in mod corespunzator intr-un pulverizator si pentru a fi utilizat in rezervorul de sampon al masinii monodisc. Umpleti o galeata cu apa curata si inmuiati padul, daca situatia nu va permite sa folositi o perie. Nu doriti niciodata sa folositi un pad uscat pe covor, asa ca asigurati-va ca este bine imbibat. Respectati intotdeauna dozajul recomandat pentru fiecare produs in parte.
  Configurati si inconjurati o zonă mică de 25 cm x 25 cm. Folositi o pereche de acoperitori de pantofi de unica folosinta pentru a proteja covorul de orice murdarie sau resturi care ar putea fi lipite de talpile pantofilor. Pulverizati zona cu solutia pregatita in pulverizator. Lasati solutia sa stea cateva minute, astfel incat sa se poata imbiba in fibrele covorului si sa slabească legaturile dintre murdarie si fibre.
 3. Utilizarea masinii monodisc

  Desfasurati cablul de alimentare si plasati-l in spatele zonei pe care intentionati sa o curatati. Prinzand cablul de alimentare peste umar, il puteti controla in timp ce folositi masina monodisc. Coborati manerul si fixati-l in pozitie, astfel incat manerul sa se aseze confortabil in sold, chiar deasupra liniei curelei. Pastrati-va picioarele departate pentru a crea o baza solidă care sa va ajute sa va mentineti echilibrul in timp ce utilizati masina. Cand o porniti, pregatiti-va ca masina sa traga intr-o directie sau alta. Apasati maneta de pornire de siguranta si trageti in sus de ambele manere pentru a porni masina. Nu va luptati cu masina, deoarece acest lucru va va face doar munca mai dificila. Lasati masina sa pluteasca in timp ce freaca. Cand folositi o presiune usoara si apasati in jos pe maner, masina va pluti spre stanga. Cand ridicati usor manerul, masina va pluti spre dreapta. Veti dori intotdeauna sa va pastrati corpul perpendicular pe masina si sa spalati doar intr-un spectru de 90°. Dupa ce ati ajuns la un unghi de 45° fata de locul in care ati inceput, veti dori sa va opriti si sa reveniti in cealalta directie. Este o idee buna sa incepeti sa frecati in coltul cel mai indepartat de punctul de iesire. Trecerea suprapusa va asigura ca nici o portiune a covorului nu va fi ratata. Pe masura ce spalati, veti dori intotdeauna sa va asigurati ca peria este bine lubrifiata. De aceea este o idee minunata sa aveti o solutie pre-amestecata in rezervorul dumneavoastra de sampon, astfel incat pe masura ce spalati, puteti distribui acea solutie in zonele necesare. Daca folositi paduri in loc de perie, acestea vor colecta o cantitate importanta de murdarie de pe covor, asa ca vor trebui sa fie intoarse, deoarece pot fi folosite pe ambele laturi si schimbate frecvent. Puteti, de asemenea, sa le curatati si sa le clatiti in galeata cu apa curata. Cand aceasta apa devine murdara, pur si simplu aruncati-o si umpleti-o cu apa calda si curata.
 4. Curatare post-spalare

  Cand ati terminat de spalat zonele foarte murdare, veti dori sa reveniti peste acele zone cu o aspirator cu injectie-extractie, precum Truvox Hydromist Lite. In acest moment, veti extrage sapunul, apa si murdaria care tocmai au fost dislocate din fibrele covorului. Ultimul pas va fi sa umpleti rezervorul aspiratorului cu apa curata si sa efectuati o clatire simpla. Veti injecta doar apa curata si apoi o veti aspira din nou, indepartand cat mai multa murdarie si detergent de pe covor. Acest lucru este foarte similar cu un ciclu de clatire pe masina de spslat atunci cand spalati rufele.
  Daca parasiti zona de spalare din orice motiv, veti dori sa scoateti acoperitorii de pantofi de unica folosinta. Nu doriti sa plimbati apa si sapun prin celelalte zone carpetate din intreaga locatie. La reintrarea in zona curatata, puneti o pereche noua de acoperitori.
  Instalati mai multe uscatoare de covoare, precum suflanta Truvox Air Mover, care sufla in mai multe directii diferite. Acest lucru va va ajuta sa uscati rapid covoarele.
 5. Finalizarea curateniei

  Clatiti toate periile si padurile folosite si lasati-le sa stea intr-o baie de apa calda pentru a elibera cat mai multa murdarie. Pot fi chiar spalate, astfel incat să fie curate pentru urmatorul loc de munca. Clatiti rezervorul de solutie de pe masina monodisc si rezervorul de recuperare de pe aspiratorul tip injectie-extractie, dupa ce ati aruncat solutia recuperata de pe covor. Indepartati toate suflantele de uscare a covoarelor dupa ce covoarele au avut cateva ore sa se usuce. Asezati in pozitiile initiale toate articolele de mobilier si obiectele mutate.