Smart Cleaning

Mopuri profesionale, cum le alegem?

mopuri profesionale cu rezerve si accesorii

Mopurile profesionale au caracteristici specifice de care este bine sa tineti cont atunci cand faceti o achizitie.

Cand vorbim de curatenia profesionala, alegerea solutiei adecvate privind echipamentele, dispozitivele, accesoriile, detergentii si dezinfectantii folositi este la fel de importanta ca orice alta alegere privind bunul mers al activitatii dumneavoastra. Fie ca vorbim despre curatenia si securitatea sanitara in spatiul in care munciti, fie ca este vorba despre servicii de curatenie profesionala pe care le oferiti clientilor dumneavoastra toate detaliile enumerate anetrior sunt foarte importante.

Cum alegem un mop profesional? (rezerva mop, talpa sau suport si coada)

Probabil ca va intrebati “ce mare filozofie poate sa fie in alegerea unui mop, ca doar nu-i stiinta aerospatiala?”, motiv pentru care vom puncta doar cateva amanunte care va vor arata ce inseamna un mop prost ales. Astfel, un mop nepotrivit va reprezenta o cheltuiala mult mai mare decat valoarea sa intrinseca: veti consuma mai multa apa, mai mult detergent si mai mult timp pentru curatenie si de cele mai multe ori mizeria va ramane pe loc, ba chiar riscati ca sa contaminati tot spatiul de lucru cu  bacterii si fungi dezvoltate in fibrele acetuia.

Un mop profesional de calitate va fi usor de utilizat, timpul necesar pentru curatarea unei suprafete va fi redus, va avea o capacitate mare de absorbtie si de curatare, nu va lasa fibre. De asemenea,  va fi usor de curatat si intretinut, va fi durabil iar eventualele elemente consumabile vor fi usor de procurat, la un pret rezonabil in raport cu cel platit initial pentru produs, adica rezervele nu vor costa mai mult decat ati platit pe tot mopul.

Ramane totusi problema alegerii mopului adecvat tinand cont de ce, unde si cum vrem sa curatam.

Oferta Hygiero cuprinde urmatoarele tipuri de mopuri: mopuri cu fire lungi din bumbac, mopuri cu fire lungi din microfibra, mopuri plate din bumbac, mopuri plate din microfibra, mopuri plate din acryl.

Mopuri cu fire lungi din bumbac

Mopuri clasice, cu mare putere de absorbtie. Se recomanda pentru spalarea pardoselilor sau absorbirea cantitatilor mari de lichid varsate pe pardoseala. Fiind confectionate dintr-un un material natural, biologic, mopurile din bumbac nu pot fi utilizate cu detergenți corozivi si sunt sensibile la contaminarea biologica.

Din aceasta categorie, Hygiero ofera gama de mopuri si accesorii Mopatex.

Mopuri cu fire lungi din microfibra

Au aceeasi destinatie ca cele din bumbac, dar fata de acestea prezinta urmatoarele avantaje:

  • Sunt mai usoare si au capacitate de absorbtie de până la 7 ori mai mare;
  • Microfibra retine inclusiv particule solide;
  • Spre deosebire de bumbac, fiind confectionate dintr-un material sintetic, pot fi folosite cu orice tip de detergent si sunt usor de decontaminat;
  • Nu lasa scame.

In această categorie pot fi integrate si mopurile cu fasii.

In oferta Hygiero se regasesc mopuri profesionale cu fire lungi sau fasii din gama Mopatex.

De asemenea, Hygiero ofera si kitul Vileda Ultraspin Mini, un model special de mop cu fire lungi numit „mop rotativ”, ce asigura stoarcerea mecanică a acestuia prin centrifugare.

Mopuri plate din bumbac

Sunt mopuri profesionale destinate destinate stergerii umede a pardoselilor. Prin modul de realizare si impletire a firelor de bumbac ce mareste astfel suprafata de contact, spre deosebire de lavete, au o capacitate ridicata de absorbtie. Fiind confectionate dintr-un un material natural, biologic, mopurile din bumbac nu pot fi utilizate pentru a sterge substante corozive si sunt sensibile la contaminarea biologica.

Din această categorie Hygiero oferă produse gamele Mopatex, in diverse modele si dimensiuni.

Mopuri plate din microfibra

Sunt mopuri profesionale destinate stergerii umede sau uscate a pardoselilor. Au capacitate mare de absorbtie si retinere a particulelor, pot fi folosite cu orice detergent sau dezinfectant si sunt rezistente la coroziune. Nu lasa scame.

Din oferta Hygiero de mopuri plate din microfibra fac parte produse din gamele Mopatex, Vileda si TTS, in diverse variante de modele si dimensiuni.

Produsele sunt oferite atat separat cat si in forma de kituri, precum kitul Vileda UltraSpeed Mini, cel mai recent membru al familiei de mare succes UltraSpeed, creat special pentru sarcini mici din zona de curatare (10-30 m²), ce cuprinde inclusiv galeata si suportul de depozitare a mopului.

Mopuri profesionale plate din acryl

Sunt mopuri profesionale destinate stergerii umede sau uscate a pardoselilor, dar sunt excelente pentru stergerea uscata a acestora. Sunt fabricate 100 % din fire acrilice ce au o durabilitate ridicata. Fibra acrilica se incarca electrostatic foarte usor si „atrage” astfel particulele solide fine in interiorul mopului. Pentru acest motiv mopurile acrilice sunt recomandate in special pentru curatarea uscata a prafului si particulelor fine, fiind practic, in acelasi timp, mop si matura.

Pentru toate aceste mopuri Hygiero oferă diverse tipuri de cozi telescopice, dispozitive pentru curatarea colturilor sau zonelor greu accesibile si materiale consumabile (rezerve).

Din această categorie Hygiero oferă produse gamele Mopatex si Vileda, in diverse modele si dimensiuni.