Smart Cleaning

Dozatoare sapun lichid si spuma, tipuri si exemple

tipuri de dozatoare de sapun lichid si spuma

Care este diferența din tipurile de dozatoare de sapun? Pe care să-l alegi și mai ales, de care ai nevoie? Găsești mai jos toate informațiile necesare pentru a face o alegere inspirată.

Un dozator de săpun este un dispozitiv care este folosit pentru distribuirea săpunului în cantitate (doză) mică, potrivită pentru o utilizare. Acesta poate fi acționat automat sau manual. Dozatoarele au la bază o pompă acționată mecanic sau electric prin pârghii sau butoane ce transportă săpun lichid dintr-un rezervor în palma utilizatorului.  Utilizate inițial în spații publice destinate igienei, dozatoarele tind să devină obișnuite și în spații private, individuale.

De ce să utilizăm un dozator de săpun?

Utilizarea dozatoarelor prezintă avantaje clare față de barele obișnuite de săpun. În primul rând, permite distribuirea emulsiilor lichide de curățare, acestea având putere de spălare mai mare și fiind, de multe ori, combinații de detergenți și soluții biocide. Barele de săpun rețin pe suprafața lor impurități sau microorganisme pe care le pot transmite de la o utilizare la alta, spre deosebire de emulsiile lichide care sunt mult mai greu de contaminat. Dozatoarele vor distribui cantitatea necesară și suficientă de emulsie, asigurându-vă astfel că veți efectua o curățare atât eficientă, cât și economică. Nu în ultimul rând, utilizarea dozatoarelor va menține o zonă de spălare mai curată.

Ce dozatoare sapun putem folosi?

Dozatoare manuale

Dozatoarele manuale declanșate sau manipulate manual în vederea distribuirii săpunului sub formă de lichid sau spumă.

Dozatoare automate

Dozatoarele automate sunt declanșate de senzori ce detectează mișcarea sub gura de scurgere și distribuie cantitatea potrivită de săpun lichid, spumă sau dezinfectanți. Dozatoarele automate au avantajul de a putea fi folosite fără a fi atinse, eliminând astfel pericolul contaminării de la o spălare la alta.

Dozatoare săpun lichid

În dozatorul de săpun lichid, săpunul este sub formă de emulsie lichidă și este pompat de dispozitiv din rezervor, în cantitatea necesară și suficientă unei spălări.

Dozatoarele de săpun lichid sunt întâlnite în diverse forme constructive, atât portabile, prezentate de obicei sub forma unui recipient din material plastic dotat cu o pompă de dozare, cât și fixe, fixate de-asupra lavoarelor, în care săpunul lichid este alimentat prin încărcarea unui rezervor sau prin înlocuirea unei rezerve.

Dozatoare săpun spumă

Dozatoarele de săpun cu spumă folosesc de obicei pompe duble, astfel încât, atunci când sunt utilizate, transportă atât săpun cât și aer formând un amestec controlat ce se transformă în spumă. Le găsim atât în varianta manuală cât și, mai frecvent, în varianta automată.

Care sunt avantajele unui dozator de săpun automat sau cu senzor?

  • Igienă

Un dozator automat de săpun este un dispozitiv hands-free, care previne riscul de contaminare încrucișată între utilizatori. Este varianta optimă de dozator pentru utilizare în locuri publice sau în spații comune.

  • Eficient din punct de vedere al costurilor

Dozatoarele manuale risipesc mai mult, deoarece nu pompează uniform, depinzând într-o măsură mai mică sau mai mare de felul în care sunt acționate (forță, apăsare incompletă sau repetată, etc). Dozatoarele automate de săpun sunt concepute pentru a distribui o cantitate corectă și uniformă de soluție de săpun lichid sau spumă la fiecare dozaj, eliminând astfel risipa inutilă de soluție de curățare.

  • Ușor de întreținut

Un dozator automat de săpun poate fi, de asemenea, întreținut cu ușurință. Dozatoarele de săpun manuale sunt predispuse la picături și vărsări, dar distribuitorul automat de săpun nu are aceste tipuri de probleme. În cazul dozatoarelor manuale, datorită intervenției directe a utilizatorului prin acționarea manuală a pompei, riscul de deteriorare prin utilizare neconformă este mai mare decât în cazul dozatorului automat, ce exclude contactul direct cu utilizatorul.

  • Modern și elegant

Un dozator automat pentru spălarea mâinilor își depășește funcția de utilitate, adăugând modernitate și eleganță spațiului în care este utilizat.

Așadar, acestea sunt câteva avantaje de bază ale unui dozator de săpun automat sau pe bază de senzori, sper că acest articol vă va fi de ajutor. Dacă aveți orice altă listă de beneficii ale unui distribuitor automat de săpun sau ați experimentat altceva, o puteți împărtăși cu noi.